3 ponturi pentru atunci cand cureti masina de cafea
Masina de cafea este un aparat de zi cu zi pentru multi dintre noi, iar, pentru a ne bucura de cafeaua preferata la cea mai buna calitate si pentru a prelungi durata de viata a aparatului, este esential sa o intretinem si sa o curatam regulat.
Exista cateva tips and tricks pe care, daca le folosim, ne ajuta sa obtinem rezulatul dorit rapid si fara sa deterioram aparatul. Astfel, daca vrei sa te bucuri de aroma cafelei tale preferate in fiecare zi, citeste in continuare:
Cum sa cureti aparatul de cafea: calcarul este primul inamic
Calcarul este principalul inamic al aparatului nostru de cafea si exista un motiv. Apa pe care o folosim, de fapt, este in mod normal apa de la robinet sau apa imbuteliata, care contine in mod natural minerale. Cand il incalzim pentru a pregati cafeaua, mineralele se depun incet, creand calcar. Acest fenomen apare, nu numai pe pereti, ci si pe toate partile interne ale masinii. Acest lucru face, de exemplu, ca rezistenta sa nu functioneze bine si sa se incalzeasca, astfel incat cafeaua nu va mai fi la fel de buna ca inainte. Mai mult, risca sa astupe gaurile din care curge cafeaua. In cele din urma, calcarul devine si o suprafata pe care mucegaiul si bacteriile se formeaza usor. De aceea, cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci pentru masina ta de cafea este sa folosesti apa filtrata ori de cate ori faci cafea.
Detartrarea aparatului de cafea: este mai bine sa eviti produsele chimice
Cand cumparam un aparat de cafea, de multe ori vanzatorii insisi sunt cei care recomanda produsele chimice specifice pentru spalarea acestuia. Chiar daca functioneaza foarte bine, pot fi potential daunatoare sanatatii tale. Prin urmare, trebuie sa fii foarte atent si sa clatesti mult. Cu toate acestea, nimeni nu ne poate oferi certitudinea ca am eliminat orice reziduu. Evitarea produselor chimice de curatare, atunci cand este posibil, este un sfat pe care ar trebui sa il urmezi mereu. Din fericire, insa, exista multe metode naturale de detartrare a aparatului de cafea, care sunt, de asemenea, sigure pentru sanatatea ta. Dupa ce am demontat toate piesele care pot fi indepartate pentru spalare, putem folosi apoi o solutie de apa si otet sau apa si lamaie. Fii atent, totusi, este bun doar pentru curatarea ocazionala. De fapt, otetul si lamaia, in ciuda faptului ca sunt eficiente pentru indepartarea calcarului, sunt acide. Pe termen lung, ar putea deteriora partile din cauciuc ale masinii, de exemplu. De aceea, este foarte important ca masina sa fie curatata doar atunci cand trebuie.
Cum sa cureti aparatul de cafea de acasa: gandeste-te la fiecare componenta
De asemenea, este important asa cum am spus mai devreme sa demontezi toate partile aparatului de cafea care pot fi spalate. Insa, nu inainte de a deconecta aparatul de cafea si de a astepta pana cand masina s-a racit. Scoate apoi filtrul anticalcar, rezervorul (pe care apoi il vom reasambla pentru curatarea interioara) si spala toate piesele pe care le-am pus deoparte cu apa si sapun. Te poti folosi de o perie sau un burete si chiar, daca ti se permite, le poti spala bine in masina de spalat vase.
Un alt lucru de facut, prin urmare, este sa elimini toate reziduurile vechi si zatul de cafea. Foloseste o periuta de dinti si o scobitoare pentru a ajunge in toate locurile dificile. Apoi, sterge cu o carpa umeda si ulterior cu una uscata fiecare componenta in parte. Este indicat sa cureti masina de cafea o data pe luna pentru a mentine o calitate ridicata a cafelei si pentru a preveni deteriorarea masinii. In cazul utilizarii frecvente sau intensive a masinii de cafea, ar putea fi necesar sa cureti masina mai des.
Daca respecti toate aceste lucruri masina ta de cafea va fi in siguranta si vei putea sa te bucuri in continuare de aroma cafelei tale preferate.
Sursa: Vlada Karpovich